Tillbaka till flödet

Vem behöver signera fullmakten för min eldata?

Som du säkert känner till då du läser den här artikeln så har du som elkonsument i Sverige rätt att få ut din eldata från ditt elnätsbolag. Det är krafter på referings- och EU-nivå som ligger bakom dem regleringar som möjliggör det här och vi på Greenely har arbetat i 5+ år för att göra det här möjligt i praktiken på ett smidigt och snabbt sätt. Vi har idag en koppling mot i princip samtliga elnätsbolag i Sverige idag och agerar som en företrädare för våra medlemmar för att driva in deras eldata åt dem, med timupplösning. För att kunna göra det så behöver vi en fullmakt från dig som medlem där du godkänner att vi kan samla in din eldata åt dig. Nedan följer lite info om den.


Varför behöver jag signera en fullmakt?

För att vi på Greenely ska kunna företräda dig mot ditt elnätsbolag och driva frågan för att få in din eldata till dig så behöver vi en fullmakt som du signerar enkelt i appen. Smidigt och snabbt :)


Vem i hushållet behöver signera fullmakten?

Det är bara en person i hushållet som står på både elnäts- och elhandelsavtalet. Det är därför också den personen som behöver signera Greenelyfullmakten.


Hur gör jag om det är jag som använder Greenely appen men någon annan i hushållet står på elavtalet?

Enkelt! Du behöver bara be den person som står på elavtalet att via ditt Greenelykonto fylla i sina uppgifter och klicka på att signera fullmakten. Om det gär sker på din mobil så behöver personen öppna upp BankID appen i sin mobil och signera för att slutföra processen.


Är det säkert?

Absolut! Vi använder fullmakten bara för att inhämta din eldata åt dig och du signerar det på ett säkert sätt med BankID. Vi hanterar såklart dina uppgifter på ett säkert och transparent sätt enligt GDPR.


Har du några ytterligare frågor om detta? Skriv då in till oss via chatten i appen så ska vi se till att hjälpa dig. 💪

Senast uppdaterad: 20 maj 2020