Tillbaka till flödet

Fakturan från Greenely förklarad

Vad innebär det då i praktiken att bli en Greenely elkund? Vad får man tillgång till för funktioner i appen och vad betalar man för? Som du säkert känner till så har du alltid kvar ditt elnätsbolag, oavsett vilken elhandlare du väljer. Det du får när du väljer att teckna elavtalet med oss är följande:


 • Ett timprisavtal där DU styr vilket elpris du får i slutändan, el till självkostnadspris utan påslag

 • 100% grön el märkt Bra Miljöval

 • Möjlighet att sälja tillbaka överskottsel från solpaneler

 • Ytterligare funktioner i appen (ett urval):

  • Följ hur mycket den el du hittills har förbrukat under månaden kostar i kr

  • En uppskattning på kostnaden för månadens faktura

  • Följ elpriset live, timme för timme

  • Få tillgång till morgondagens elpriser, samt indikation på om det är högt eller lågt

  • Samla alla dina elfakturor från Greenely samt status på dessa i appen

  • Nya spännande funktioner som släpps allt eftersom!


Vi vill sätta dig som elkund i förarsätet. Det är ditt elavtal och din bostad, vår ambition är därför att hjälpa dig få rätt insikter för att kunna fatta rätt beslut. En del i det är att kunna köpa el på ett rättvist och transparent sätt, utan krusiduller.


Det här är de poster som finns på våra elfakturor med en beskrivning av respektive post:


Månadsavgift

Månadsavgiften används för att täcka våra kostnader för framförallt utveckling, drift och support. Majoriteten av våra kostnader läggs på vidareutveckling av tjänsten så att vi kan skapa så mycket värde som möjligt för dig som elkund.


Du kan välja att betala antingen en månadsavgift på 69 kr inkl. moms eller en årsavgift på 588 kr inkl. moms (49 kr per månad).


Spotpris - timme

Ditt unika genomsnittliga elpris per kWh under föregående månad. Var inte orolig, med vårt timavtal så betalar du ju det elpris som råder under respektive timme vi presenterar dock i slutet på månaden vad ditt snitt var..


Påslag rörligt pris (0 öre/kWh)

Detta är inte något som vi erbjuder bara i någon kampanj utan det är en del av vårt DNA, vi kommer ALDRIG att ta ut ett påslag.


Avgift effektreserv

En (väldigt liten) obligatorisk avgift som tas ut av Svenska Kraftnät mellan november och mars. Den används för att fylla på Sveriges energireserver för att säkerställa att alla som behöver el får det.


Avgift Nord Pool (0 öre/kWh)

En avgift som elbörsen Nord Pool tar ut för att kunna handla el. Den här posten syns på din faktura men vi tar inte ut någon avgift för den utan står för kostnaden själva.


Avgift balansansvar

Det finns aktörer, så kallade balansansvarig, som ser till att hålla balansen i elsystemet för respektive elbolags kunder för att de inte ska få strömavbrott. Därmed tillkommer den en (väldigt) liten avgift för det per kWh.


Elcertifikatavgift

En obligatorisk avgift som används för att stödja producenter av förnybar el. Avgiften varierar från månad till månad och avgörs av tillgång och efterfrågan på elcertifikaten.


Bra Miljöval

I aviften ingår dels kostnad för ursprungsgarantier, för att garantera den källa som elen kommer från, samt kostnaden för Bra Miljöval för att säkerställa att elen dessutom  producerats enligt en av världens tuffaste miljölkrav.


Moms (25%)

Som på det mesta så tillkommer 25% moms även på elen.


Utöver dessa poster så tillkommer inga andra kostnader när du är elkund hos hos oss på Greenely!


Har du fler frågor om vårt elavtal? Skriv då in till oss på support@greenely.se så ska vi se till att hjälpa dig.

Senast uppdaterad: 27 maj 2020