Tillbaka till flödet
17 april 2018

Utökat solcellsstöd i regeringens vårbudget

Glädjande nyheter för Sveriges fossilfria framtid kom via regeringens vårbudget som presenterades i söndags. Regeringen investerar ytterligare 170 miljoner kronor i form av stöd till privatpersoner och företag som installerar solceller. Stödet för solceller ligger nu totalt på 1085 miljoner kr för 2018, en nästan tjugodubbling jämfört med 2014! Sedan 1 januari i år har solcellsstödet för privatpersoner dessutom höjts från 20% till 30% vilket resulterat i en stor tillströmning av nya ansökningar till landets länsstyrelser.


- Nu byggs det solceller så det knakar på hustaken runtom i Sverige. Det är tydligt att många människor vill göra en aktiv insats för att ställa om till 100% förnybar el. Det är bra. Klimatet kan inte vänta och solenergi kan komma att spela en allt viktigare roll i ett framtida hållbart energisystem, säger biträdande finansminister Per Bolund.


Vad innebär det då för dig som privatperson? Tack vare den ökade budgeten, som delvis ska gå till att hjälpa länsstyrelserna hantera ansökningarna, så förväntas kötiden minska ytterligare. Om du är nyfiken på solceller kan det nu därför vara ett utmärkt läge att ansöka om solcellsstöd. Hittills i år har redan 260 miljoner kr beviljats så det finns fortfarande mycket pengar kvar att dela ut för solcellsinstallationer.


Gör en enkel analys i Greenely appen för att se om solceller skulle vara en bra investering för just ditt hem eller sommarhus. Du kan dessutom direkt i appen begära in offerter från pålitliga solcellsinstallatörer i ditt område.

Tidigare press meddelanden

Följ oss