Tillbaka till flödet
27 oktober 2017

Greenely och Svensk Fastighetsförmedling gör hemmet mer energismart

Svensk Fastighetsförmedling ingår ett samarbete med innovationsbolaget Greenely för att hjälpa sina kunder få ökade insikter i deras energianvändning i hemmet . Detta görs via Greenelys mobilapp som kommer att erbjudas till Svensk Fastighetsförmedlings kunder. Samarbetet är ett naturligt steg i Svensk Fastighetsförmedlings arbete för en hållbar utveckling och säkerställer att detta fokus når hela vägen ut i de svenska hemmen.


Vi vill underlätta för våra kunder att följa och påverka sin energiförbrukning – för att hushålla med såväl pengar som miljö. Med en smart och användarvänlig app blir detta så mycket enklare och roligare, säger Johanna Gavefalk, marknadschef på Svensk Fastighetsförmedling


Appen Greenely visualiserar och analyserar användarnas energibeteende. Förbrukningsdata laddas automatiskt ned till appen och användare kan enkelt följa sin elanvändning över tid. Tjänsten analyserar olika datakällor och jämför hushållen med likvärdiga hushåll samt beräknar hushållets besparingspotential. Användarna får se trendanalyser över deras elförbrukning och kan därefter upprätta en skräddarsydd plan samt följa sin besparing.


Studier har visat att intresset för energianvändningen i hemmet, och viljan till beteendeförändring, är som störst när man flyttar till en ny bostad. Detta samarbete ger oss därför en unik möjlighet att hjälpa nya bostadsägare få insikter kring vilka investeringsåtgärder som lämpar sig för deras hem samt en känsla av trygghet kring deras hems energianvändning, säger Mohammed Al Abassi, marknadsansvarig på Greenely.

Tidigare press meddelanden

Följ oss