Tillbaka till flödet
19 maj 2020

Svartlistan

Du använder el varje dag. På jobbet, i hemmet, till och med när du är på resande fot använder vi väldigt ofta el. Vi tycker att det är superviktigt att du som elkund kan känna dig trygg med att allt ska funka och att du får hjälp när du behöver det.


Vad är svartlistan?

Varje kvartal uppdaterar Energimarknadsbyrån sin lista med de elbolag som har flest återkommande klagomål i branschen och anledningarna till klagomålen.

Klagomålen kan handla om dåliga avtalsvillkor där kunder inte kunnat dra sig ur avtal och tvingade in i nya avtal mot sin vilja. Elbolag som har fakturerat felaktigt, skickat kunder till inkasso och hotat att stänga ner elen i bostaden. 


 Svartlistan – Elbolag

  • Stockholms Elbolag
  • Förvaltningsel
  • Nordic green energy
  • Fi-nergy


Vad ska jag göra om mitt elbolag är med på listan?

Vi rekommenderar dig att se över ditt elavtal snarast! Om du är bunden till ett avtal så kan vissa elbolag hjälpa dig byta elavtal automatiskt när avtalstiden löper ut. Utan att du behöver betala något extra.


Vilket elbolag och avtal ska jag välja?

Vi på Greenely tycker att du ska välja det som känns tryggt. Vad det gäller elavtal blir det nästan alltid billigast och enklast att köpa el till inköpspris. Då betalar du det faktiska priset för varje timme. Inga påslag per kWh.

Läs mer om vilket elavtal som passar sig bäst i vår elavtalsguide.

Stora elavtalsguiden


Vill du fördjupa dig ännu mer i ärendena som kretsat kring svarta listan kan du läsa på energimarknadsbyråns hemsida: https://www.energimarknadsbyran.se/el/dina-avtal-och-kostnader/valja-elavtal/klagomalsinformation/ 

Tidigare press meddelanden

Följ oss