Tillbaka till flödet
14 februari 2020

Se upp för upphandlingstjänster gällande elavtal

Låt ingen annan bestämma vilket avtal som du ska ha 

Många elkunder är anslutna till upphandlingstjänster. Är du medlem hos en sådan tjänst så förhandlar de nytt avtal åt dig en gång per år. Det gör att du förlorar kontrollen över vilket elavtal som du i slutändan får och riskerar dyra avgifter om du sedan vill ta ett beslut på egen hand, om du har glömt att du är medlem i en sådan organisation. 


Därför bör du välja elavtal själv 

  1. Du vet dina förutsättningar bäst och kan därför välja det bästa elavtalet som passar dina behov. 

  2. Vissa elbolag erbjuder extratjänster och funktionalitet. Undersök hur ditt behov ser ut och välj den som är bäst för dig.

  3. Undvik straffavgifter ifall du skulle vilja byta leverantör.

Vad menas med straffavgift?
När du är medlem på olika upphandlingstjänster så har de fullmakt att upphandla nytt elavtal åt dig varje år. När du sedan tar ett aktivt val att byta elavtal som passar dig bättre, så kommer de upphandla ett nytt elavtal åt dig om du inte säger upp medlemskapet. Vissa medlemmar straffas då med avgifter på upp till 1 500 kr. Många upphandlingar görs i början av mars och april så gå ur ditt medlemskap i februari för att undvika straffavgifter, om du vill byta leverantör.


Vilket elavtal passar dig?

Vi vet vid det här laget att det finns flera olika elavtal. Vi kommer alltid rekommendera ett timprisavtal just för att du då kan anpassa din elanvändning efter det aktuella elpriset per timme.

Tidigare press meddelanden

Följ oss