Tillbaka till flödet
25 juli 2019

Greenely tar in 26 mkr från Luminar Ventures och ByFounders


De tidigare civilingenjörsstudenterna Tanmoy Bari, Mohammed Al Abassi och Fredrik Hagblom studerade hur människor kommer leva i framtiden under sitt examensarbete på KTH. De insåg att energisektorn skulle ställas om till en helt ny era av konsumenter som kommer producera egen el, köra elbil och få betydligt mer information kring sitt egna klimatavtryck än vad som erbjuds via den svårbegripliga elfakturan som de konventionella elbolagen tillhandahåller. Därför grundade de Greenely - en mobilapplikation som förser varje hemägare en modern och digital upplevelse kring hemmets energi som inte kräver någon hårdvara. Sedan starten har Greenely hjälpt närmare 80 000 människor att bli energismarta och blivit det naturliga valet för alla medvetna hushåll.


Nu tar bolaget in 26 miljoner i såddfinansiering som leds av  Luminar Ventures och  byFounders och för att växa teamet, vidareutveckla produkten, fortsätta expandera i Sverige samt lansera internationellt. Flera prominenta namn syns till i rundan, bland annat Christoffer Rutgersson, medgrundare av Bambora.


“Vi har byggt Sveriges största konsumentplattform kring energi och är extremt motiverade att göra den till världens största. För att lyckas med detta behöver vi fler talanger som vill vara med och bygga framtidens smarta energibolag” - säger Tanmoy Bari, VD på Greenely


Appen är gratis att ladda hem och den kan helt automatiskt ge alla svenska hushåll, oavsett elbolag, full kontroll på sin elanvändning. Användarna får bland annat fördjupade analyser kring sin elanvändning i hemmet och utifrån Greenelys stora databas av eldata får användare ett riktmärke om de är bättre eller sämre än likvärdiga hushåll som triggar användarna i rätt riktning. Elräkningen är trots allt en av de största månatliga utgifterna för ett hushåll och genom enkla tips kan man göra stora besparingar på sin räkning samt minska sitt klimatavtryck.


Under slutet av 2018 lanserade Greenely möjligheten för användarna att köpa förnyelsebar el direkt i appen, för att kunna erbjuda deras kunder ett mer direkt och  automatiskt sätt att kunna påverka sin elkostnad. Appen kommer utvecklas med många spännande funktioner och tilläggstjänster framöver som kommer fortsätta hjälpa hushållen att bli energismarta.


Sverige ligger i framkant gällande utvecklingen av att hjälpa konsumenter att förstå sin elkonsumtion, men intresset, möjligheten och behovet är stort i hela världen då kostnaden för el i många länder är mycket högre än in Sverige. Greenely har höga ambitioner att snabbt rulla ut sin tjänst i flera nya länder, och har därför valt att ta in de aktiva och kapitalstarka investerarna Luminar Ventures, och byFounders på ägarlistan.


“Greenely är ett praktexempel på den typ av investering vi vill göra. Ett talangfullt, och ambitiöst team, som angriper globalt stora och viktiga frågor som påverkar i stort sätt alla människor i sin vardag, med en rent digital lösning som utnyttjar nya teknologi på ett innovativt och användarvänligt sätt. Vi ser fram emot att jobba ihop med teamet, för att förnya energibranschen på liknande sätt som Spotify gjort med med musikbranschen”  säger Luminar Ventures Founding Partner Jacob Key    


Om Greenely

Greenely är en app utvecklad på KTH som hjälper användarna att få stenkoll på sin energianvändning i hemmet. Tjänsten är helt mjukvarubaserad och vem som helst kan använda Greenely helt kostnadsfritt. I appen kan man även köpa el direkt från Greenely. I skrivande stund har närmare 80 000 hushåll anslutit sig till plattformen.

Tidigare press meddelanden

Följ oss